Mindannyiunknak vannak olyan napjai, amikor mindent sietve csinálunk, mert határozottan túl sok a tennivaló és túl kevés az időnk, hogy mindent elvégezzük. Mint tudjuk, a sminkelés  sokáig tart. Hogyan lehet gyorsabban megcsinálni, hogy több időnk maradjon más teendőkre? Mi tudunk egy-két módszert!

Ha beírod az internetre, hogy “egyszerű módja a gyors sminkelésnek”, rengeteg videót találhatsz, amelyek arról szólnak, hogy mennyire egyszerű 5, 10 vagy 15 perc alatt elkészíteni egy sminket. A titok nem abban rejlik, hogy ragaszkodsz hozzájuk és lépésről lépésre követed őket, hanem abban, hogy megismered és megjegyzed azokat a trükköket, amelyekkel gyorsabban elkészítheted a sminkedet.

TOP 5. A GYORS SMINKELÉSI TRÜKK

(1) Ha reggel túl kevés időd van, készítsd elő a bőrödet egy nappal korábban.

Ha a bőr sima, rugalmas és jól hidratált, tökéletlenségektől mentes, akkor a legkönnyebb felvinni a sminket. Hogy megspórolj magadnak egy kis időt reggel, érdemes megfontolni, hogy már előző nap előkészítsd a bőrödet. Hogyan? Úgy, hogy alaposan megtisztítod a bőrödet, megszabadulsz a mitesszerektől és használsz valamilyen hámlasztót, mert így a legjobb eltávolítani a száraz bőrfelületeket – a tökéletes smink legnagyobb ellenségét. Lefekvés előtt érdemes jó krémet felvinni, hogy az éjszaka folyamán hidratálja és regenerálja a bőrt. Használj szem alatti krémet is, hogy elkerüld a puffadt szemeket  és sötét karikákat.

(2) Keverd össze az alapozót egy olajjal, például édesmandulaolajjal.

A megfelelő sminkelést alaposan kiegyenlített bőrrel és arcszínnel kell kezdeni és az ehhez a feladathoz szükséges kozmetikumok az alapozó és a púder. Időt spórolhatsz, ha az alapozót két csepp olajjal, pl. mandula-, argán- vagy jojobaolajjal kevered össze. Így nem lesz szükséged alapozóra, mert ez a keverék képes kondicionálni, kisimítani és hidratálni a bőrödet, miközben egyenletessé teszi a bőrt. Ez egy egyszerű trükk a sminkelésben, amelyet gyakran használnak a profi sminkesek, akik a sztárok tökéletes és ragyogó képei mögött állnak.

(3) Hagyj fel a bonyolult sminkeléssel és váltsd fel a füstös szemekkel.

Ha az időről beszélünk, akkor a füstös szemek sokkal gyorsabban elkészíthetőek, ehhez kétség sem férhet. Mi az a trükk a sminkelésben, ami fárasztó maszatolás nélkül biztosítja a kívánt hatást? Három szemhéjfestéket kell felvinni a szemhéjra: a világosat a szem sarkába, a közepeset a közepére, a sötétet pedig a külső szemzugba. Ezután húzz egy vonalat a szempillák mentén. Utolsó lépésként egy bolyhos szemhéjfesték ecsetet használj és gyors mozdulatokkal keverd el a szemhéjfestékeket a szempillák mentén és a ráncban. Kész is a szemsmink!

(4) A szempillagöndörítő trükkel emeld ki a szemed.

A szemceruza felvitele az, ami a legtöbb időt veszi igénybe. Hogy felgyorsítsd a folyamatot, kipróbálhatod a szempillagöndörítő trükköt – egyszerre viszed fel a vonalat és göndöríted a szempilláidat, hogy azok is készen álljanak a sminkelésre. Mielőtt használnád a szempillagöndörítőt, csak egy puha és krémes ceruzát kell használnod a göndörítő szélén. Amikor becsukod a szempillagöndörítőt, a ceruza lenyomatot hagy a bőrön, és tökéletesen egyenes vonalat kapsz a szempillák gyökérvonala mentén. Ez a trükk nem fog működni a folyékony állagú szemceruzáknál.

(5) Használj mágneses szempillaspirált, hogy a szempilláid szebbek legyenek.

Nincs időd olyan szempillaspirálok felvitelére, amelyek volumenhatást biztosítanának? Mindig használhatsz néhány szempillahosszabbítót, amelyekből mostanában rengeteg van a piacon és ennek megfelelően lettek kialakítva a nappali és éjszakai sminkhez minden formában és méretben. Manapság már ragasztóra sincs szükséged, mert szempillahosszabbítást is végezhetsz. Használhatsz mágneses szempillákat, amelyeknek a végükön mágneses szalag van, így a felső és alsó szempillákra való felhelyezés után azonnal összeragadnak. Így gyorsan kiemelheted a szempilláidat – és ami még fontosabb – könnyen eltávolíthatod őket.