Az otthoni DIY szempilla hosszabbítás egyre népszerűbb. A szépségápolási márkák folyamatosan adnak ki előre elkészített szempillákat, amelyekkel bármilyen szempillaformázást elvégezhetsz néhány perc alatt. Ez egy igazi forradalom, és egy lehetőség arra, hogy viszonylag alacsony költséggel megváltoztasd a külsődet. Azonban mely otthon alkalmazható szempillák érdemlik ki a legjobbnak járó címet?

A legjobb fürt szempillák otthoni alkalmazáshoz – melyiket válasszuk?

Néhány évvel ezelőtt még kevesen számíthattak arra, hogy a szépségszalonokból ismert kezelést otthon is biztonságosan el lehet végezni. Kiderült azonban, hogy a szépségipar számára semmi sem lehetetlen. A neves és kedvelt szépségápolási márkák mindenkit megleptek a fürt szempillák otthoni, csináld magad szempillahosszabbításával.

Ezek a termékek gyorsan bestsellerré váltak és elismerést szereztek a nők széles körében. Tagadhatatlan, hogy a szempillák stilizálása mindössze 10 perc alatt valóra vált álom.

Ráadásul a DIY fürt szempillák nem terhelik túl a természetes szempillákat. Nem teszik ki őket a fakulásnak vagy a kihullásnak sem. A szempillavonaltól kb. 1 mm-re kerülnek felhelyezésre, így rendkívül biztonságos alternatívát jelentenek a hagyományos szempillahosszabbítással szemben.

Ugyanakkor sok nő elgondolkodhat azon, hogy melyik a legjobb ilyen jellegű termék.  Köztudott, hogy minden szépségápolási márka nagy figyelmet fordít a műszempillák népszerűsítésére, és sok ígéretet tesz. Természetesen nem mindegyikük igazolható a valóságban.

Az ideális szempillák meghatározása az otthoni alkalmazáshoz nem egyértelmű. Minden nőnek megvannak a saját igényei és preferenciái. Lehetséges volt azonban néhány olyan terméket összeszedni, amelyek jelentősen kiemelkednek a versenytársak közül. Ez volt a fő motiváció az alábbi rangsor összeállításához!

A fürt szempillák rangsora otthoni alkalmazáshoz – mit vettünk figyelembe?

Ez a fürt szempillák rangsora azért jött létre, hogy választ adjon a kérdésre: melyek a legjobbak? Létrehozása során számos tényezőt figyelembe vettünk.

Az ezen a listán bemutatott fürt szempillák egyszerű alkalmazással rendelkeznek – nem vehet igénybe néhány percnél többet. Maga az esztétika is fontos tényező. Fedezzük fel tehát a rangsor győztesét!

1. Nanolash fürt szempillák – DIY Eyelash Extensions

A DIY szempilla hosszabbítás vitathatatlanul vezeti a rangsort. A Nanolash márka hatalmas népszerűségre tett szert a szépségápolás világában. Híres a különböző szempillakiegészítők gyártásáról. A DIY szempilla hosszabbítás azonban valódi változást hoz az iparágban.

A DIY Lash Extensions olyan fürt szempillákból áll, amelyek mindössze 10 perc alatt felhelyezhetők. Mi több, a gyártó állítása szerint a tartósság akár 5 napig is eltartható. Nem jelez olyan tényezőket, amelyek megzavarhatják. Az alkalmazás 3 lépésben végezhető el:

  • A Nanolash bonder felvitele;
  • a csomók felvitele a természetes szempillák alá, a szempillavonaltól kb. 1 mm-re;
  • a szegmensek összevonása az applikátor segítségével és a tömítőanyag felvitele a teljes szempillára.

Nem szükséges semmilyen tapasztalat ezen a területen. A DIY szempillahosszabbítás otthoni és professzionális használatra egyaránt alkalmas. A következő formában kaphatók:

  • egyetlen csomagban – 36 fürt szempillát tartalmaz 3 hosszban: 10, 12 és 14 mm, valamint 8 stílusban, amelyek közül választhatsz
  • komplett szempilla hosszabbító készlet – a szempillaspirálok mellett tartalmaz egy bondert, egy removert, egy speciális csipeszt és egy Nanolash sealert is.

A DIY szempilla hosszabbítás prémium kategóriás termék. Ezek a fürt szempillák puhák és rugalmasak, ráadásul tökéletesen illeszkednek a szem formájához. Egy rugalmas, vékony csíkon érkeznek, amely álcázza a csatlakozási pontokat.

A DIY Lash Extensions-t használó hölgyek sok pozitív véleménnyel rendelkeznek. Először is rámutatnak a kivitelezés esztétikájára. A DIY szempilla hosszabbítás tökéletesen utánozza a természetes szempillákat. Minden egyes fürt finoman, egyenként ragasztott szőrszálakkal rendelkezik, amelyek biztosítják a természetes végeredményt. Még több szempilla használata esetén sem fog a kész külső hamisnak vagy groteszknek tűnni. Fontos, hogy a Nanolash fürt szempillákat úgy tervezték, hogy rétegesen alkalmazva szalonszerű, volumenes szempillákat eredményezzenek.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyártó jelzi, hogy a fürt szempillák eldobhatóak. A felhasználók véleménye azonban azt mutatja, hogy magabiztosan újra felhasználhatók. A felhasználók rámutatnak, hogy a szempillák levétele után a fürtök nem deformálódtak és nem változtatták meg eredeti alakjukat. A következő alkalmazásnál tehát lehetséges az újrafelhasználásuk. Ez viszont rendkívül gazdaságossá teszi a terméket.

2. Glamnetic Lash Extension Kit

A rangsor következő helyezettje a Glamnetic Lash Extension Kit. A termék meglehetősen népszerű, mégsem minden nő fejezi ki pozitív visszajelzését róla. 

Ezek a szempillák 3 hosszúságban érkeznek egy csomagban. 10, 12 és 14 mm-es fürtöket kapsz. Ez manapság abszolút szabványnak számít. A készlet tartalmazza a szükséges tartozékokat is, mint például az applikátort, a ragasztót és az eltávolítót. Ezek arra szolgálnak, hogy segítsenek az önálló felhelyezésben.

A Glamnetic műszempillái állítólag mindössze 10 perc alatt lehetővé teszik a formázást. Ráadásul állítólag több napig is kitart. A gyártó azonban egyértelművé teszi, hogy a tincsek élettartama attól függ, hogyan ápolják őket. Ezért a Glamentic szempillák nem érdemeltek magasabb minősítést.

Más termékekhez, például a Nanolash fürt szempillákhoz képest ezeknek a szempilláknak a csomagolása megkérdőjelezhető minőségű. Emellett nem biztosítja a szempillák kényelmes tárolását sem. Arra vonatkozóan is hiányoznak egyértelmű információk, hogy ezek a szempillafürtök újra felhasználhatók-e a levételük után.

Ezenkívül a gyártó több olyan tényezőre is rámutat, amelyek befolyásolhatják az alkalmazás tartósságát. Ide tartozik például a szempillákon lévő por, az olaj alapú kozmetikumok vagy a rosszul elvégzett alkalmazások. Tehát nincs egyértelmű garancia arra, hogy a fürtök mennyi ideig maradhatnak a szemen.

3. Ardell X-tended Wear  Lash System KIT

A következő helyet az Ardell X-tended Wear Lash System KIT kapja. A készlet két különböző hosszúságú szempillakészletből áll. Emellett olyan szempilla hosszabbító kiegészítőket is kapsz, mint: egy bonder, egy sealer és egy applikátor.

A világos használati utasítás, amely jelzi, hogy mely tincseket lehet a szem sarkában alkalmazni, és melyeket a szempillasor közepén a legjobb alkalmazni, mindenképpen nagy előnye ennek a készletnek.

Az Ardell fürt szempillák állítólag akár több napig is kitartanak. A gyártó azonban az előző esethez hasonlóan jelzi, hogy sok múlik az egyéni hajlamon és az utóápoláson. Az alkalmazás élettartama ezért nem garantált.

Az Adrell X-tended Wear Lash System KIT szempillák meglehetősen mesterségesnek tűnnek, ami megmagyarázza alacsony árukat. Az egyes hajszálak egy fekete csíkhoz vannak rögzítve. Ez viszont segít álcázni a csúnyának tűnő összekötő vonalakat.

A felhelyezés állítólag egyszerű, és nem tart tovább 10 percnél. A gyártó azonban jelzi, hogy a szempillák első felhelyezése kicsit több türelmet igényelhet. Mindazonáltal az Ardell műszempillái számos stílus létrehozását teszik lehetővé. 

A kissé nehezebb alkalmazás, a szempillák minősége, valamint a szempillák speciális utókezelésének szükségessége miatt azonban ez a termék nem nevezhető a “legjobbnak”.

4. Amor Lashes QuickLashes QuickLash Starter Kit

A rangsorban a következő hely az Amor fürt szempilláké.

Első pillantásra az otthoni alkalmazásra előre elkészített szempillafürtök elég jól néznek ki, de azért nem tökéletesek. A hölgyek a megfelelő típusú göndörséggel rendelkező készletet választhatnak. Mindegyik különböző hosszúságú fürt szempillákat tartalmaz további kiegészítőkkel.

Egyszóval mindent tartalmaz, ami a DIY szempilla hosszabbításhoz szükséges. A fürtök könnyűek és rendkívül rugalmasak. Így az alkalmazás nem okozhat sok problémát. Mi több, a gyártó akár több napos tartósságot is biztosít. Ez azonban nem pontos információ. Jelzik, hogy a tartósság számos tényezőtől függ. Így fennáll annak a veszélye, hogy a klaszterek két napig vagy annál kevesebb ideig tartanak. Ez viszont ellene szól ennek a készletnek.

Az Amor Lashes szempillaklaszterek újra felhasználhatók, mivel az első felhelyezés után nem veszítik el a formájukat. Megjelenésük sajnos kicsit hamisnak mondható. Mindegyik fürt azonos a hosszbeli különbségek ellenére. Ezt a terméket választva tehát nem számíthatsz természetes hatás elérésére.

A csomagolás is sok kívánnivalót hagy maga után – alacsony minőségű, és nem biztosítja a klaszterek későbbi kényelmes tárolását, amelyeket végül is olyan helyen kell tartani, amely biztosítja a higiéniát.

5. Invisi-Lash Kit TATTI

A TATTI egy másik márka, amelynek célja, hogy megkönnyítse a nők számára a kinézetük megváltoztatását. Kezdőknek szóló DIY szempillahosszabbító készletet dobott piacra, amellyel néhány perc alatt elkészítheted a szempillahosszabbítást.

Egy tokban egy szempillaspirál-készlet található az otthoni felhelyezéshez. A szempillák puha, esztétikus és rugalmas benyomást keltenek. A hajszálak egy átlátszó csíkra vannak ragasztva. Ez a megoldás azonban a látszattal ellentétben nem teszi kevésbé láthatóvá a szempilla hosszabbítást. A gyakorlatban épp ellenkezőleg – közelről jobban látszanak a csatlakozási pontok, és nincs meg az a plusz “lökés”, amit a fekete csík ad, és amitől a szempillasor dúsabbnak tűnik.

A költségcsökkentés ismét a csomagolásban tükröződik, ami rendkívül praktikátlan.

A TATTI műszempilla hosszabbításai állítólag 5 napig tartanak. Ebben az esetben a gyártó egyértelmű nyilatkozatot tesz. A felhasználóknak azonban kerülniük kell az olajalapú kozmetikumokat. Ez azonban teljesen ésszerű. Az olaj gyengíti a kötőanyag hatását, így természetesen befolyásolhatja az alkalmazás tartósságát.

Melyik fürt szempilla a legjobb? –  összefoglaló

Az otthoni alkalmazásra szánt fürt szempillák olyan termékek, amelyekkel pillanatok alatt megváltoztathatod megjelenésedet. A gyártók ígérete szerint az átlagos felhelyezési idő mindössze körülbelül 10 perc. Mi több, a fürtök 3-tól akár 10 napig tartó tartósságot kínálnak.

A Nanolash terméke, a DIY Eyelash Extensions jelenleg vezető szerepet tölt be ebben a kategóriában. Ezek a fürt szempillák mindent tartalmaznak, amire bármely nőnek szüksége lehet. A különböző stílusok közül választható, különböző hosszúságú, valamint kiegészítőkkel a DIY Lash Extensions vezeti ezt a rangsort.

Tisztában kell lenned azzal, hogy a végső döntés mindig rajtad múlik.  A fenti rangsor csak összegyűjti a legjobb 5 terméket, amelyekkel otthon is elvégezheted a DIY szempilla hosszabbítást.

Minden nőnek figyelnie kell szempillái hosszára és stílusára, a göndörítés típusára, és figyelembe kell vennie, milyen hatást szeretne elérni. Így biztosítják, hogy minden egyes alkalmazással ki tudják hozni a tekintetükben rejlő teljes potenciált.