Tudtad, hogy 110-130 pillát raknak fel egy szemre műszempilla felhelyezésekor? Ezeket nem használhatod sokáig, maximum egy évig. Ezután helyre kell állnia a szemhéjaknak. Olvass tovább, hogy hasznos infót kapj a szempilla hosszabbításáról.

A műszempilla felhelyezése időigényes

Akár 3 óráig is eltarthat. Sosem tudhatod mennyi időt fogsz a szalonban eltölteni. Ajánlott mosdóra venni a kezelés elkezdése előtt, mert több, mint 2 órát kell egy helyben ülnöd csukott szemekkel. A pillák felfrissítése nem tart tovább 45 percnél.

Keress egy jó szakembert

Nem fektetünk erre elég hangsúlyt. A YouTube korszakában rengeteg olyan ‘szakember’ van, akik videókból tanulják módszereiket. Nézz utána a szalonnak és a szakembernek időpont foglalása előtt. A legjobb információforrás a baráti köröd. Kérdezz meg bárkit akinek műszempillája van, hogy hogyan dolgozik az ő szakembere. Nagyon érzékenyek a szemek, ne kísérletezz velük. Sok minden mehet rosszul, allergiás lehetsz a ragasztóra, a szakember munkája nem kielégítő, vagy csak nem olyan mint amire számítottál. Ne félj elkérni a bizonyítványukat, hogy valóban képesek erre a munkára. Keress online olyan szakembert, akinek van erről papírja.

eyelash-extensions

Minimum 48 óráig szárazon kell tartani a pilláidat felhelyezés után

Nagyon fontos, hogy ne legyen vizes. Ez azt jelenti, hogy nem moshatsz hajat, nem strandolhatsz, de még megizzadni sem izzadhatsz 48 óráig! Nincs sírás, nincs medence. A felhelyezés előtt ajánlott elmenni egy kiadós kocogásra. Ne menj moziba sírós filmre. Kerüld a párás helyeket, hagyd el a fürdőt zuhanyzás után amilyen gyorsan csak lehet. Ha nem vigyázol, már az első 2 napban tönkre teheted a pilláidat, mert könnyen meglazulhat a ragasztó bármilyen anyag hatására.

Változtatnod kell a bőrápolás menetén

Fontos, hogy az új pillákat nem érheti olaj így a valószínűleg olaj alapú sminklemosódtól meg kell válnod. Cseréld le micellás vízre, vagy bármilyen nem olaj alapú készítményre. Ajánlott az arc, főleg a szem körüli terület tisztítása naponta kétszer. Óvatosan masszírozd a pillákat, hogy a fölösleges anyagoktól megszabadulj. A hidratálószerek csökkentik a pillákat odakötő ragasztó erejét. Hideg levegőt fújva hajszárítóval szárítsd a pillákat. Így gyorsan megszáradnak, anélkül hogy eldeformálódnának. Sőt, aár formázhatod is vele a pillákat. Kerüld a szaunákat és a hosszú fürdőket, de egy gyors zuhany még belefér.

Bankot kell rabolnom, hogy megengedhessem magamnak a pillahosszabbítást?

A szempillák feltöltése nem a legolcsóbb mulatság. A pillák típusától és számától függően ez akár 80-100 euró is lehet. Mostanában egyre több szalon készít 6D, vagy akár 9D-s szempillákat is. Az ár a szempillák számától függ. Az is sokat számít, hogy milyen anyagból készülnek a pillák. A világos, természetes vagy selyem pillák sokkal többe kerülnek, mint a szintetikusak. Az utántöltés nem kerül többe, mint 50 euró. Ha helyesen vannak felragasztva a pillák, akkor ezt elég 3-4 hetente megismételni.

A sminkelési módszer is változtatásokat igényel

Minden olaj alapú smink használata tilos. Olyan készítményeket kell találni, amikben nincs olaj. Ha ez nem megoldható, akkor a szem körüli területet ne sminkeljük. Ha ilyen hosszúak és szépek a pilláid akkor elég egy rúzs, és csodásan festünk. Ne használj szem krémeket, vagy maximum csak a szem alatt. Tilos a szempilla göndörítő használata, és a vízálló szempillaspirálé is, mivel azt a pillák tönkretétele nélkül nem lehet leszedni.

Vissza kell mondanod az uszodabérletet?

Sok mindenről le kell mondani, a fizikai aktivitásokról is. Az izzadás oldja a pillákat tartó ragasztót, így a 90 perces jóga órát át kell gondolni. A gőzölés, szauna és az úszás sem ajánlott. Ha túl sok energiád van, máshogy kell levezetned.

Mi történik, ha a hosszabbtások leesnek?

A saját pillák elvesztése elkerülhetetlen. Ezeknek a pilláknak még 2-3 másik pilla súlyát is el kell bírniuk, ezért elgyengülnek és hamarabb kiesnek. Ezt a nem megfelelő ápolás mégjobban meggyorsítja. Sokszor feleannyi szempillánk lesz a pót pillák leszedése után. Ezért ajánlott az olajmentes szempilla növesztő szerek használata. A Revitalash és a Nanolash is megfelelőnek bizonyult erre a feladatra.

A pillák hullása

Ha eldöntöd, hogy többé nem tölteted fel a pilláidat, akkor készülj fel arra, hogy nem egyszerre fognak kihullani. Egy szempilla élettartama 150 nap, így az elkövetkezendő 2-3 hónapban lassacskán zajlik le ez a folyamat. Így előfordulnak majd hosszabb, kiálló pillák. Ezeket olajos krémekkel lehet a legegyszerűbben eltüntetni.

A pillák meghosszabbítása remek dolog, de mint mindennek, ennek is vannak eőnyei és hátrányai. Kétségtelenül nem olcsók, és sok törődést igényelnek, de meghálálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük