A vékony ajkak gyakori, szépséggel kapcsolatos probléma. A jelentések szerint egyre több nő keresi az otthoni kezeléseket és megoldásokat, hogy az ajkak nagyobbnak és teltebbnek tűnjenek. Ha te is ezek közé a hölgyek közé tartozol, akkor érdemes tovább olvasnod ezt a cikket, mert van néhány népszerű trükkünk számodra. Nézd meg javaslatainkat a nagyobbnak tűnő ajkakért.

Hialuronsav a teltebb ajkakért

A legelső dolog, amit a legtöbb hölgy tesz – amikor szakmai segítséget kér -, hogy időpontot egyeztet egy kozmetikussal. Egy szépségszalonban az ajakkezelések széles skálájához férhetnek hozzá, amelyek közül a legnépszerűbb a hialuronsav injekció. Ez a kezelés csodálatos eredményt biztosít: gyönyörű és határozott, dúsabbnak tűnő ajkakat. Veszélyes-e a hialuronsav az emberi egészségre? Egyáltalán nem, mert természetes módon fordul elő a bőrünkben és fő feladata a rugalmasság és a hidratáltság biztosítása. Ezért a hialuronsavval végzett ajakfeltöltés teljesen biztonságos, ugyanakkor – mint minden tűvel végzett eljárás – ez is lehet egy kicsit kellemetlen. A hatás már rögtön a rendelőből való távozás után látható és akár több hétig is eltarthat.

Ajakfeltöltő szívóeszköz

Úgy tűnik, hogy az ajakfeltöltő szívóeszköz egyre népszerűbb azok körében, akik otthon is elvégezhető, nem invazív ajakkezelést keresnek. Ez a termék egy kis csészére hasonlít, amit az ajkakra kell helyezni. A csészében keletkező nyomás hatására az ajkak nagyobbnak tűnnek. Nem arról van szó, hogy a hatás tartós, mert a duzzanat eltűnéséig tart. Ha fontolóra veszed, hogy kipróbáld ezt a kezelést, tartsd szem előtt, hogy az ajakfeltöltő szívóeszköz alkalmi használata nem baj. Hosszú távú használat esetén azonban problémákat okozhat az ajkakkal és a bőrrel.

Az ajakfeltöltő kozmetikumok

Ha az a célod, hogy az ajkak teltebbnek és szebbnek tűnjenek, kipróbálhatsz néhány ajakfeltöltő ajakápoló terméket – ezek a legtöbb drogériában és online áruházban kaphatók. Ezek olyan szájfények, rúzsok és speciális ajakszérumok, amelyek lehetővé teszik, hogy az ajakfeltöltő kezelést otthon végezd el. Ahhoz, hogy az ajkak teltebbnek és dúsabbnak tűnjenek, csak fel kell kenni a kiválasztott kozmetikumot és megvárni, amíg a hatóanyagok elkezdenek hatni. A legtöbb esetben a nagyon aktív összetevők növényi eredetű kivonatok – chilipaprika-kivonat vagy koffein -, amelyek serkentik a vérkeringést, így enyhe duzzanatot okoznak. Az ajakfeltöltők gyakran peptidekkel is dúsítottak, amelyek töltőanyagként működnek. A rossz hír az, hogy a feltöltött ajkak hatása is rövid ideig tart.

Sminkelési trükkök a teltebb ajkakért

Végül pedig a sminktermékeid segítségével is teltebbé teheted vékony ajkaidat. Csak használj ajakceruzát és körvonalazd az ajkaidat a természetes vonalon kívül, de persze ne vidd túlzásba. Kétféle módon is használhatod az ajak sminket, hogy nagyobbnak tüntesd ajkaidat:

● használj hagyományos ajakceruzát és azonos színű rúzst.

● tartós ajak sminket is készíthetsz

Az is jó ötlet, ha a háromdimenziós hatást ígérő ajak sminktermékeket használsz. Az ajkak közepére egy pici highlightert is felvihetsz.