Manapság a szempillák otthoni ápolása egyszerűbb, mint valaha. Mindez a szempilla emelő és lamináló készletek elérhetőségének köszönhető. Ezeknek köszönhetően bármelyik nő otthon is kihozhatja természetes szempilláiból a maximális szépséget. De melyiket válasszuk? A legnépszerűbb szempilla felvarró és -lamináló készletek alábbi összehasonlítása biztosan segít a helyes választás meghozatalában.

a legjobb szempilla emelő készlet

Szempilla-felvarrás és -laminálás – mik ezek és mivel járnak

Ez a két kezelés nagyon egyszerű és otthon is elvégezhető. Régebben szempilla göndorítésnek nevezték. Ma a szépségipar már modernebb neveket használ, mint a lifting és a laminálás. Léteznek olyan készletek, amelyek biztosítják, hogy a kezelést otthon is el tudd végezni.

A szempilla emelés egy olyan szépségápolási szolgáltatás, amelynek célja, hogy a természetes szempillákból a maximális göndörséget hozza ki. Ez a megfelelő termékek használatának köszönhetően lehetséges, amelyek megkönnyítik a szempillák átformálását. Fontos továbbá a szilikonrudak használata és a szemhéjra való felhelyezése. Rájuk fésüljük a szempillákat, hogy megfelelő formát adjunk nekik. A szempilla felvarrást és -laminálást követően a szempillák láthatóan megemelkednek, és akár több hétig erősebb göndörséggel rendelkeznek. 

Mi az a szempilla laminálás? Ez a tevékenység egy kiterjesztett szempilla felvarrásnak tekinthető. Amellett, hogy csak göndöríti a szempillákat, gondoskodik arról, hogy tápláltak, erősek, és vizuálisan dúsabbak és sötétebbek legyenek. A laminálás során leggyakrabban olyan összetevőket használnak, mint a keratin. A legtöbb esetben a szempilla felvarrást és a laminálást egyszerre végzik.

A szempilla emelő és lamináló készletek rangsora – Hasonlítsd össze a termékeket, és válaszd ki a legjobbat magadnak!

Az alábbi rangsor hasznos lehet minden nő számára, aki szempilla lamináló készletet szeretne vásárolni. A legfontosabb szempontok figyelembevételével készült. A készletek leírásakor figyelembe vettük az árat, az alkalmazás nehézségét, a lamináláshoz szükséges időt, a termékek formuláit, valamint a lehetséges alkalmazások számát.

Így sikerült kiválasztani a hat legérdekesebb készletet a szempillák emeléséhez és laminálásához. Mindegyikük sikeresen használható otthon. Ezért ez ideális választás azoknak a nőknek, akik szeretnének egy kicsit spórolni a szépségszalon-látogatásokon.

1. Nanolash szempilla emelő és lamináló készlet

A szempilla emelő és lamináló készletek

A rangsort a Nanolash márka teljes szempilla felvarráshoz és -lamináláshoz tervezett készlete nyitja. Ez a márka a szempilla smink és ápoló termékeiről ismert. Ez a készlet ideális azoknak a nőknek, akik szeretnék elkezdeni a kalandot a DIY szempilla felvarrással és -laminálással. A készletben minden szükséges terméket és kiegészítőt megtalálsz. Tehát semmi többet nem kell megvásárolni.

A készlet a következőket tartalmazza: 3 készlet a szempillák felhúzásához és laminálásához szükséges termékekkel. Minden termékből 10 x 0,5 ml-es tasak van. Ezen kívül a Nanolash készlet tartalmaz 5 ml Lash Lift ragasztót, 3 pár szilikonpálcát, valamint 3 szempillafésűt. Így a segítségével akár 10 alkalmazást is elvégezhetsz.

Az első lamináló kezelések nem jelenthetnek problémát ennek a készletnek a használatával. Ehhez a professzionális szempilla felvarró készlethez egy videókkal kiegészített használati útmutató tartozik. Ezek megtalálhatók a márka weboldalán. A termékek formulái is nagyon kedvezőek. Tartalmaznak hidrolizált keratint, avokádóolajat, abesszíniai olajat, pantenolt, arginint és selymet. Mindegyikük erős tápláló tulajdonságokkal rendelkezik.

2. Elleebana Lash Lift – szempilla felvarró kezdő készlet

Az Elleebana otthoni szempilla lamináláshoz tervezett készlete a legdrágább termék ebben a rangsorban. Ezt azonban a tartalma indokolja. Ez egy komplett készlet a legigényesebb nők számára, akik számos alkalmazási lehetőségre számítanak. Végül is, ennek a készletnek a tartalma 15-60 használatra elegendő.

Van azonban itt egy feltétel. Az alkalmazásoknak egymás után kell következniük, mivel a felbontott termékeket nem lehet hosszú ideig tárolni. Így otthoni használat esetén, ahol a laminálást néhány hetente egyszer végzik el, a tényleges kezelések száma csökken. A szépségszalonokban azonban a korábban említett 60 alkalmazáshoz elegendő termék áll rendelkezésre.

A csomagolásban 15 pár tasak található aktivátorral és semlegesítővel. Mindegyik négy alkalmazáshoz elegendő, feltéve, hogy azokat közvetlenül egymás után végezzük el. Ezen kívül az Elleebana készlet tartalmaz ragasztót, szilikonrudakat, fém applikátort és ecseteket. Van egy habeltávolító is, amely nagyon kényelmesen alkalmazható. Jól jön a szempillák tisztításához a laminálás előtt, vagy a szempilla felvarrás után a felesleges kozmetikumok eltávolításához.

3. RefectoCil Eyelash Lift

A rangsor harmadik helyezettje a RefectoCil készlete. Az Eyelash Lift szett egy komplett termék a szempillák otthoni megemeléséhez. A készlet 3 pár különböző méretű szilikonrudat, mini kozmetikai tálkát és kefét, valamint egy szempillaemelőt tartalmaz.

Természetesen a legfontosabbak a formulák. A RefectoCil márka két 3,5 ml-es tubust biztosít a LashPerm formulából, valamint 2 tubus semlegesítőt – szintén 3,5 ml-t kap. Van még egy 4 ml-es flakon ragasztó is benne.

Az egész készlet megfelelő használat esetén 36 alkalmazáshoz elegendő. Miután befejezted vele a szempilláid megemelését, azonnal színezheted őket a RefectoCil színezővel, amit pluszban kell megvásárolnod. A szilikonrudak kompatibilisek vele, és ha használat után alaposan leöblíted őket, olyanok lesznek, mint új korukban. Az egyetlen dolog, amit nem tehetsz meg, hogy túl sokáig tartod a szempilláidon. A szett egy stílusos sminkes táskában érkezik, amit később tetszés szerint használhatsz. Tekintheted szép bónusznak, ami növeli az egész szett értékét. 

4. Fleeky Lashlift Kit

A Fleeky márka készlete szintén népszerű választás. Két változatban kapható, amelyek a lehetséges alkalmazások számában különböznek, így egy hatalmas készlet megvásárlása nélkül is megismerkedhetsz a szempilla felvarrás elvégzésére tervezett termékkel. A Fleeky alap Mini Kitje 2-4 alkalmazáshoz elegendő. Alternatívaként létezik egy drágább Maxi Kit, amely 5-10 alkalmazást tesz lehetővé.

Ennek a készletnek az egyik legnagyobb előnye, hogy csak vegán termékekből áll, amelyeket nem teszteltek állatokon. A szempillák típusától és hosszától függetlenül használható.

A Fleeky Lashlift Kit használatával történő laminálást követően a szempillák akár 8 hétig is szebben néznek ki. Ennek eredményeképpen a laminálást nem kell nagyon gyakran megismételni, ami minden bizonnyal még több időt takarít meg. Nagyon jó választás azoknak a nőknek, akik sokáig láthatóan göndör szempillákról álmodnak.

5. Thuya szempilla emelő készlet

Azoknak a nőknek, akik egy olyan készletet keresnek, amely kedvező árú és sok alkalmazásig tart, érdemes megfontolniuk a Thuya márka készletét. Az ettől a márkától származó szempilla felvarró készlet több alkalmazásig kitart, és rendkívül könnyen használható.

A készletben olyan termékek találhatók, mint 15 ml tartós zselé, 15 ml folyékony semlegesítő, 15 ml szempilla emelő ragasztó, egy fapiszkáló és szilikonrudak.

Az emelő és lamináló termékek jelentős kapacitásának köszönhetően ez a készlet igazán hosszú ideig tart. Legnagyobb hátránya a szempillakefe hiánya, amely egyértelműen segít a laminálásban. Ráadásul a készlet árában csak egy pár M-es méretű szilikonrúd található. Ha kisebb vagy nagyobb rudakat szeretnél vásárolni, akkor el kell fogadnod a többletköltséget.

6. Szemöldök laminálás és szempilla emelő készlet – Protein Reconstruction System Zola

Végül a legszokatlanabb szempilla lamináló termék. A Zola márkájú készlet ugyanis nem olyan kiterjedt, mint a többi ebben a rangsorban szereplő termék. Ez az egyetlen olyan termék, amely tubusban, a szokásos szempillaspirálra emlékeztető kozmetikumokat biztosít.

A Zola márka három lépéses folyamatot kínál a szempillák vagy a szemöldök megemelésére és laminálására. A szemöldök is gyorsan megszelídíthető a segítségével, időt és pénzt takarítva meg.

A termékek közül az első a Protein Strong Lifting. Ez egy speciális formula, amely megnyitja a hajszálak kutikuláit, így a tápláló összetevők behatolnak a szempillákba. Emellett a termék újrastrukturálja a diszulfidkötéseket, így könnyebben új formát adhat nekik. A második formula a Protein Fixer. Semlegesíti az első formula hatását, és új diszulfidkötéseket hoz létre. Ez lehetővé teszi a kívánt szempillaforma rögzítését. A legvégén a Protein Care formula kerül alkalmazásra. Ez lehetővé teszi a szempillák újjáépítését, valamint helyreállítását, hidratálását és táplálását.

Hogyan kell elvégezni a szempilla felvarrást egy készlet segítségével?

Ha vásárolsz egy professzionális szempilla felvarró készletet, akkor is tudnod kell, hogyan kell használni. Szerencsére a folyamat nem túl bonyolult, és különösebb tapasztalat nélkül is elvégezheted egyedül. Persze a hatás, legalábbis elsőre, nem biztos, hogy olyan tökéletes lesz, mintha egy szépségszalonban járnál. A különbséget kompenzálja az alacsonyabb ár, amit a készletért kell fizetned a szépségszalonos időponthoz képest.

Ha otthoni szempillafestést szeretnél végezni, akkor a legjobb, ha egy teljes készletre fogadsz. Mindez annak köszönhető, hogy ezek tartalmazzák az összes olyan terméket és kiegészítőt, amely a szempilla felvarrás és -laminálás elvégzéséhez szükséges.

Függetlenül attól, hogy melyik otthoni szempilla lamináló készletet választod, a folyamatot a szempillák és a szemhéjak alapos tisztításával kell kezdeni. El kell távolítani róluk a maradék sminket vagy szépségápolási termékeket. Erre a célra egy szempilla- és szemöldök sampon vagy egy olajmentes sminklemosó a legalkalmasabb.

A szempillák megtisztítása után itt az ideje a szilikonpálcák felhelyezésének. Ezeket úgy lehet vágni, hogy tökéletesen illeszkedjenek a szemhéjra. A felületüket ragasztóval kell bevonni, majd óvatosan kell ráfésülni a szempillákat, minden egyes szempillát pontosan szétválasztva.

Ezután itt az ideje, hogy a gyártó utasításai szerint óvatosan alkalmazza a különböző termékeket. Ha ez a folyamat befejeződött, csak annyit kell tenned, hogy óvatosan eltávolítod a szilikonrudakat. A szempillafelvarrás hatása akár 8 hétig is tarthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük