Egy jó rosacea elleni arcszérumnál elvárás, hogy a szakadt hajszálereket hatékonyan tegye láthatatlanná, illetve a bőrt is erősítse. Sajnos a megvásárolható termékek csak kis hányada képes erre. Hagyj fel a keresgélésükkel, a mai posztunkban ugyanis összeszedtük az 5 legjobb rosaceára hajlamos bőrre való szérumot. Melyeknek a használatával az arcod garantáltan egészségesebb és szebb lesz. 

Hogyan gondoskodhatunk megfelelően a bőrpírra hajlamos és szakadt hajszálerekkel tarkított bőrről? 

A rosaceás bőr rendkívüli tulajdonságokkal bír, hiszen nem csak a külső tényezők vannak rá hatással, de a mindennapos bőrápolási rutin is. Ahhoz, hogy a bőröd megfelelően egészséges és hibátlan legyen, a következőket kell tenned: 

  • Igyál meg naponta minimum 2 liter vizet 
  • Kerüld az dohányzást és az alkoholfogyasztást 
  • Egyél több zöldséget és gyümölcsöt 
  • Válassz kifejezetten rosaceás bőrre kifejlesztett, gyengéd tisztítókat 
  • Hámlassz hetente minimum egyszer 
  • Használj minden nap SPF 30 vagy SPF 50 krémet
  • Használj rendszeresen rosacea elleni szérumot 

A szérum az a termék, amely képes a bőr legmélyebb rétegeibe behatolni és ott a gyenge hajszálerek megerősítésével látványos változásokat elérni. Ezáltal csökkenti az irritációt és azonnali megnyugvást eredményez. De melyek azok a rosaceás bőrre készült szérumok, amelyek valóban képesek erre? Az alábbiakban olvashatod őket. 

Round-Up of TOP 5 Anti-Redness Facial Serums

A termékek szelektálása során olyan tulajdonságokat is figyelembe vettünk, mint az összetevők listája és a közepes, valamint hosszútávú hatásaik. Az ár, a kiszerelés mérete és a beszerezhetőség is fontos szempontok voltak. Így született meg végül a TOP 5 szérum listája. Nézzük melyek számítanak a legjobbnak. 

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

A Nanoil Anti-Redness Face Serumja legyőzhetetlennek bizonyul. A lenyűgöző formulája, a nagyszerű eredményei és az ára miatt került a felsorolás élére. A legjobb benne, hogy csökkenti a bőrpírt, a hiperpigmentációt és a pókhaló ereket. A hajszálerek elzárásáról a vadgesztenye kivonat gondoskodik. A szérum megerősíti a bőr védőrétegeit és kiegyenlíti a bőrfelszínt. A természetes antioxidánsok(Punarnava gyökerének kivonata) fiatalnak láttatják az arcbőrt, hiszen képesek késleltetni az öregedést. Az olyan további összetevők, mint a hársfa és a ciprus tobozának kivonata enyhülést hoznak a bőrnek és táplálják azt. A szérum akár naponta kétszer is alkalmazható, sokáig kitart (50 ml-t kapunk egész jó áron). További információkért látogass el a hivatalos webáruházba www.nanoil.hu. 

2. Olehenriksen Truth Serum 

Nem csak a rosaceával küzdők számára jelent megváltást, de az erősen száraz vagy fáradt arcbőrnek is nagy segítség. Akár reggel vagy este is használható. Az Olehenriksen Truth Serum sminkalapnak tökéletes választás, úgy viselkedik, akár egy ragyogást fokozó primer, természetes fényt kölcsönöz a bőr számára. A  hialuronsav hidratálja a bőrt, míg az aloe vera nyugtatja az irritációt és véd a külső hatásokkal szemben. A használói imádják a benne található citrusok miatti frissítő illatát. A szérum viszonylag sűrű halmazállapotú, így viszonylag bőségesen kell bánni vele, ami miatt a 30 ml-s üveg gyorsan kiürül. 

3. Origins Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum

Az Origins bőrnyugtató szérumja valamivel gyengébbre értékelt. Ahogy a neve is sugallja, a fő hatóanyaga a gomba – reishi – ami ügyesen minimalizálja a hiperpigmentációt és a gyulladás tüneteit. A szérum rendszeres használatával az arc selymesebbé és a külső tényezőkkel szemben ellenállóbbá válik. Néhány felhasználó számára a nehéz illata semmilyen különösebb gondot nem okoz, míg másokat kifejezetten zavar. Az egyik nagy előnye, hogy három különböző méret közül választhatunk: 30, 50, 100 ml.

4. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Nagyszerű választásnak tűnik érett és rosaceára hajlamos bőrhöz. A gondosan összeválogatott alapanyagok nem csak erősítik a hajszálereket és eltüntetik a pókháló ereket, de az öregedés ellen is fellépnek. Elbánik az egyenetlen bőrtónussal és kisimítja a finomráncokat. A szérum sokáig kitart, hiszen a teljes arc és nyak kezelésére mindössze 3 csepp elegendő. Bár a gyártó szerint sminkalapnak is tökéletes, ezt néhány felhasználó igyekszik megcáfolni, azzal hogy túl sokáig tart mire felszívódik és olajos tapintást hagy maga után. Éjszakai szérumnak azonban tökéletes. 

5. Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Re.Pair Serum

Dr. Jart+ arcszérumja nagyszerűen fejti ki a hatását érzékeny és rosaceára hajlamos bőrön. Azonnal enyhíti a bőrirritációt és csökkenti a bőrpírt. A hosszú távú hatásait tekintve, a benne található kóladiónak köszönhetően a bőr védőrétegei megerősítésre kerülnek és a külső tényezőkkel szembeni a túlérzékenység is csökken. Másrészről, a hozzáadott panthenol mélyen hidratálja a bőrt és megköti a nedvességet. Ami a pókháló ereket és a vörösséget illeti, nem olyan hatékony, mint a fenti termékek. A Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Re.Pairje krém állagú egy minimális zöldes tónussal, ami azonban gyorsan elhalványul.  A szérum kiszerelése 30 ml-s, ráadásul ez a felsorolásban az egyik legolcsóbb.