Meghallos a keratin szót, és máris, a hajszerkezet helyreállítására gondolsz – ez rendben is van így, mert pontosan ezt várjuk el egy jó keratinos hajmaszktól. Mivel a hajunk ebből a fehérjéből épül fel, furcsa dolog lenne más anyagokat keresni, amelyek segítenek a sérült haj újjáélesztésében. Épp ezért teljesen biztosak vagyunk abban, hogy egy jó keratinos hajmaszk hamarosan az egyik legfontosabb hajápolási termékké fog válni. Oké, de hogyan lehet megtalálni ezt a terméket? Semmi gond, összeírtunk egy listát a leghatékonyabb keratinos hajmaszkokról, amelyeket érdemes tesztelni, később pedig rendszeresen használni is.

Előfordul, hogy a keratinos hajmaszk használata nem hozza azokat a hatásokat, amire számítunk, vagy ha mégis, akkor valószínűleg egy kicsit tovább kell várni rá, mint azt gondolnád. Miért történik ez? Mert nehéz a hajnak helyreállni és jobb kinézetet kapni, ha állandóan ki van téve károsodásnak. Ezért azon kívül, hogy a keratinban gazdag hajmaszkot bevezeted a szépségápolási rutinodba, arra is ügyelned kell, hogy a hajadnak ne kelljen folyton küzdenie azokkal az káros külső hatásokkal, amelyek hozzájárulnak ahhoz hogy megfosszák a frizurádat erősségétől, fényétől és dús kiterjedésétől.

A haj károsodásának okai

Mitől lesz gyenge, fénytelen és ritkuló a hajkorona? Nos, ennek számos oka lehet. Meg kell tanulnod legalább a legsúlyosabbakat kiküszöbölni, és elősegíteni a hajszerkezet egészségesebbé válását. Íme tehát a helytelen hajápolási szokások listája, amelyeket azt tanácsoljuk,hogy kerülj, ha hosszú és egészséges tincseket szeretnél:

 • a hővel működő hajformázó eszközök túlzott használata (pl. hajszárító / hajvasaló / haj göndörítő eszköz)
 • túl gyakori festés és kiszőkített haj
 • hajhúzás fésülködés közben
 • érdes dörzsölés durva felületű törülközővel
 • nedves hajjal aludni
 • a megfelelő ápolás és védelem hiánya

Tulajdonságok, amelyeket keratin hajmaszkban keresni kell

A legjobb keratinos hajmaszk az, amely bitosítja azokat a hatásokat, amelyekre számítasz. Kiderült ugyanis, hogy nem minden keratinos hajmaszk működik megfelelõen. E termékek hatalmas csoportja túl sok összetevőből áll (pl. Növényi alapú vagy bőrpuhító készítmények), ami nemcsak csökkenti a termékben használható keratin mennyiségét, hanem akadályozza a kívánt eredmények elérését is. A választott keratinos hajmaszknak mélyre ható hajkezelést kell kínálnia, amely javítja és egészségesebbé teszi a szálakat. Ennek ellenére az ilyen hajápolási termékek csak néhány összetevőből állnak, de a keratiné a főszerep mindenképp.

A legjobb keratinos hajmaszk. Milyen előnyöket kínál?

A keratinnal történő hajszerkezet helyreálítás nem mítosz! A legjobb keratinos hajmaszkok képesek láthatóan javítani a haj megjelenését azáltal, hogy visszafordítják a sérüléseket és kisimítják a hajszálakat. Mivel a keratin képes helyrehozni a károsodásokat, ez a fehérje erősebbé teszi a hajat és növeli az ellenállását. Milyen előnyei vannak a legjobb keratinos hajmaszk használatának? Az ilyen terméknek tudnia kell:

 • javítani a haj megjelenését
 • kisimítani a hajszálakat
 • ellenállóvá tenni a hajat a jövőbeni sérülésekkel és a külső káros hatásokkal szemben
 • a hajat puhább tapintásúvé és letisztultabbá varázsolni
 • kellemesebb érzést kölcsönözni a frizurádnak
 • dúsabbá, de mégis könyeddé varázsolni a hajkoronát

A legjobb keratinban gazdag hajmaszkok. A legjobb 5 termék

1. NANOIL KERATIN HAIR MASK

NANOIL KERATIN HAIR MASK
termék honlapja: www.nanoil.hu

Verhetetlen! Tökéletesen alkalmas a sérült haj helyreállítására, valamint megakadályozza az egészséges haj gyengülését. Állítólag a Nanoil Keratin Hair Mask készítmény a vásárlók legkedveltebb hajápolási terméke, amelyet a szakemberek is melegen ajánlanak. A titka az a kompozíció, amelyet igen alaposan fejlesztettek ki a teljes hajszerkezet megújítás érdekében. Ennek a célnak az elérése érdekében ez a termék hidrolizált keratinnal és panthenollal lett kifejlesztve, hogy könnyed de mégis dúsabb hajkoronát, emellett pedig egészséges és erős hajszálakat eredményezzen. A Nanoil formulájának használatával nem kell sokáig várnod, hogy javuljon a hajad megjelenése. A Nanoil Keratin Hair Mask a legelső használat után könnyebben fésülhetővé, fényesebbé és ellenállóbbá teszi a szálakat az önkéntelen göndörödéssel szemben. Rendszeres alkalmazás esetén a keratinos hajmaszk dúsabb és ellenállóbb hajkoronát varázsol. A Nanoil terméke tartalmazza a legnagyobb mennyiségű keratint, és nem is kerül sokba! A gyönyörű, egészséges és fényes haj elérése érdekében a frissen mosott hajra kell felvinni a Nanoil Keratin Hair Mask formulát, és 15 perc múlva vízzel alaposan le kell öblíteni.

POZITÍVUMOK:

 • mélyre ható helyreállítás
 • láthatóan és gyorsan javítja a haj megjelenését
 • erősíti, védi és benntartja a vizet a haj belsejében
 • jól kiválasztott összetevőkből áll
 • vonzó ár

2.  GLOBAL KERATIN DEEP CONDITIONER

A Global Keratin keratin Hair Mask készítmény a haj táplálására és a hajszálak kisimítására lett megalkotva. Szintén ajánlott a túlzottan igénybevett haj megerősítésére, amely a festés, a kiszőkítés és a dauer miatt károsodott. Sajnos a magas ára nem teszi olyan népszerű termékké, amelyet mindenki könnyen megengedhet magának. A formula tartalmazza a Juvenix-et – amelyet laboratóriumban fejlesztettek ki. Ezt a titokzatosan hangzó összetevőt a vitaminok és peptidek egyedülálló kombinációjának nevezik, amely tápanyagokkal és nedvességgel tölti fel a hajat. Természetesen, hogy a Global márka terméke keratint is tartalmaz, amely felelős a haj helyreállításáért és erősítéséért. Emellett, ezt a terméket növényi kivonatokkal is gazdagították. Mivel az összetevők listája nem olyan rövid és egyszerű, mint a fent említett termékben, a Global Keratin Deep Conditioner készítmény hozzáadott keratinos hatásai nem olyan erősek.

POZITÍVUMOK:

 • erősebbé teszi a hajat
 • fokozza a fényességét és javítja az ellenálló képességet
 • benntartja a vizet a haj belsejében
 • sokáig kitart

3.KEUNE CARE KERATIN SMOOTH MASK

Ez az egyik legdrágább jelenleg forgalomban lévő hajmaszk. A meglehetősen nagy kiszerelésben kapható Keune hajmaszk sokáig ki fog tartani, hacsak nem derül ki hamarabb, hogy nem válik be a hajadon, akkor valószínűleg át fogod adni az egyik barátodnak. Ez a termék száraz és durva tapintású hajra ajánlott főleg, mert fő feladata a hajszálak kisimítása és a haj szárazságának leküzdése. Ez azt jelenti, hogy a Keune Care Keratin SMOOTH MASK készítmény tökéletes választás a kezelhetetlen tűnő hajkoronához, amely merev és nem tartja meg a hajgöndörítés után kívánt fürtöket, valamint a rendkívül dehidratált is. Mivel ennek a terméknek az állaga meglehetősen testes, így a vékonyszálú hajat el tudja nehezíteni. Ami az összetevőket illeti, ez a hajmaszk keratinnal, B5-vitaminnal, shea vajjal és egy egyedi Quat nevű formulával lett megalkotva, amely megvédi a hajat a hőformázó eszközök okozta károsodásoktól.

POZITÍVUMOK:

 • egyedülálló, mélyen tápláló összetevők keveréke
 • kiválóan alkalmas igen száraz és sérült hajra
 • nagy kiszerelésű
 • kisimítja a hajszálakat

4. KÉRASTASE RÉSISTANCE MASQUE FORCE ARCHITECTE

Ez a Kérastase által forgalmazott hajmaszk tökéletes lesz a számodra, ha olyan terméket keresel, ami segít új élettel megtölteni a rendkívül sérült, fakó, törékeny és durva tapintású szálakat. Ez a keratinos hajmaszk állítólag segít a túlzottan igénybevett haj helyreállításában is. Ami a Kérastase Resistance Masque Force Architecte termék összetevőit illeti, a keratin itt olyan keramidokkal állt össze, amelyek felelősek a hézagok kitöltéséért és a haj keratinkötéseinek rögzítéséért. Ez egészen egyedi hajmaszkká teszi ezt a terméket. Sajnos az ára kedvezőtlen lehet néhány vásárló számára.

POZITÍVUMOK:

 • láthatóan javítja a haj megjelenését
 • különleges összetevőlistával rendelkezik
 • elég hamar láthatóak a hatások

5. PHYTO PHYTOKÉRATINE EXTRÊME EXCEPTIONAL MASK

A fitokeratin az egyik legdrágább hajmaszk, amely szerepel ebben a listában. Habár számos különleges összetevőben gazdag, a termékben felhasznált keratin mennyisége viszonylag alacsony mértékű. Ennek ellenére ez a termék képes látható eredményeket produkálni. A Phyto Phytokeratine Extreme Exceptional Mask készítmény nagyon jól működik az élettelen, fénytelen, száraz és sérült hajon. A növényi alapú keratin mellett ez a termék baobabolajat, szapote olajat és shea vajat is tartalmaz. Mivel textúrája elég sűrű, nem szabad vékonyszálú hajon alkalmazni.

POZITÍVUMOK:

 • növényi alapú keratint tartalmaz
 • 8 aminosavval lett dúsítva
 • tökéletes választás élettelen és száraz hajra